Prvi poziv

Prvi međunarodni kongres "Tehnologija, kvalitet i bezbednost hrane" održan je u Novom Sadu 2007. godine , dok je međunarodni simpozijum “Tehnologija hrane za životinje” organizovan svake druge godine počev od 1991. Ove godine su ova dva događaja ujedinjena kako bi zajednički promovisala istraživanje, razvoj, inovacije i obrazovanje iz oblasti tehnologije hrane i hrane za životinje. Kongres će okupiti predstavnike univerziteta i istraživačkih instituta, ali i proizvođače i distributere hrane, sa zajedničkim ciljem - promovisanjem istraživanja, razvoja, inovacija i obrazovanja u okviru prehrambene nauke i tehnologije.

Kongres FoodTech2016 daje priliku naučnicima, istraživačima, tehnolozima, proizvođačima, nutricionistima i studentima da predstave svoje rezultate i otkrića te da razmene informacije i ideje. Takođe kongres podstiče umrežavanje i razgovor o međusobnoj saradnji te pruža mogućnost za povezivanje nauke i privrede.

III međunarodni kongres “Tehnologija, kvalitet i bezbednost hrane” i XVII međunarodni simpozijum “Tehnologija hrane za životinje” (FoodTech2016) će naglasiti izazove koji se javljaju u istraživanju hrane i hrane za životinje. Akcenat će biti na novim tehnologijama, kao i na tradicionalnim, organskim i bezbednim prehrambenim proizvodima koji su pogodni za zahtevno evropsko i svetsko tržište. Program ovog kongresa će biti usmeren na najnovije napretke u fundamentalnim i primenjenim istraživanjima u oblasti hrane i hrane za životinje, istraživanja i razvoja, inovativnih tehnologija, kvaliteta i bezbednosti sirovina, sastojaka i aditiva u hrani, pakovanja i skladištenja, senzorike hrane i inženjeringa u oblasti hrane i hrane za životinje. Takođe će pokrivati teme iz oblasti biotehnologije i novih bio-proizvoda, kao i iskorišćenje otpada iz prehrambene industrije.

Glavni cilj kongresa je širenje znanja široj javnosti i isticanje važnosti nauke o hrani i hrani za životinje kao jednom od najvažnijih strateških oblasti u Evropskoj uniji i Srbiji.

Radujemo se vašem dolasku na III međunarodni kongres “Tehnologija, kvalitet i bezbednost hrane” i XVII međunarodni simpozijum “Tehnologija hrane za životinje” (FoodTech2016). Nadamo se da ćete uživati tokom vašeg boravka u Novom Sadu u Srbiji te da će vam kongres pružiti korisne informacije i nove mogućnosti.

  • Dr. Olivera Đuragić,
    Predsedavajući kongresa

FINS is one of the leading research institutes in the field of food and feed science, technology and dissemination of ­knowledge in Serbia and South Eastern Europe.

ZA SPONZORE

Pozivamo Vas da kao sponzor finasijski podržite III međunarodni kongres “Tehnologija, kvalitet i bezbednost hrane” i XVII međunarodni simpozijum “Tehnologija hrane za životinje” (FoodTech2014) i ukažete na značaj saradnje između nauke i privrede.

REGISTRACIJA