Први позив

Први међународни конгрес "Технологија, квалитет и безбедност хране" одржан је у Новом Саду 2007. године , док је међународни симпозијум “Технологија хране за животиње” организован сваке друге године почев од 1991. Ове године су ова два догађаја уједињена како би заједнички промовисала истраживање, развој, иновације и образовање из области технологије хране и хране за животиње. Конгрес ће окупити представнике универзитета и истраживачких института, али и произвођаче и дистрибутере хране, са заједничким циљем - промовисањем истраживања, развоја, иновација и образовања у оквиру прехрамбене науке и технологије.

Конгрес FoodTech2016 даје прилику научницима, истраживачима, технолозима, произвођачима, нутриционистима и студентима да представе своје резултате и открића те да размене информације и идеје. Такође конгрес подстиче умрежавање и разговор о међусобној сарадњи те пружа могућност за повезивање науке и привреде.

III међународни конгрес “Технологија, квалитет и безбедност хране” и XVII међународни симпозијум “Технологија хране за животиње” (FoodTech2016) ће нагласити изазове који се јављају у истраживању хране и хране за животиње. Акценат ће бити на новим технологијама, као и на традиционалним, органским и безбедним прехрамбеним производима који су погодни за захтевно европско и светско тржиште. Програм овог конгреса ће бити усмерен на најновије напретке у фундаменталним и примењеним истраживањима у области хране и хране за животиње, истраживања и развоја, иновативних технологија, квалитета и безбедности сировина, састојака и адитива у храни, паковања и складиштења, сензорике хране и инжењеринга у области хране и хране за животиње. Такође ће покривати теме из области биотехнологије и нових био-производа, као и искоришћење отпада из прехрамбене индустрије.

Главни циљ Конгреса је ширење знања широј јавности и истицање важности науке о храни и храни за животиње као једном од најважнијих стратешких области у Европској унији и Србији.

Радујемо се вашем доласку на III међународни конгрес “Технологија, квалитет и безбедност хране” и XVII међународни симпозијум “Технологија хране за животиње” (FoodTech2016). Надамо се да ћете уживати током вашег боравка у Новом Саду у Србији те да ће вам конгрес пружити корисне информације и нове могућности.

  • Др. Оливера Ђурагић,
    Председавајући конгреса

FINS is one of the leading research institutes in the field of food and feed science, technology and dissemination of ­knowledge in Serbia and South Eastern Europe.

ЗА СПОНЗОРЕ

Позивамо Вас да као спонзор финасијски подржите III међународни конгрес “Технологија, квалитет и безбедност хране” и XVII међународни симпозијум “Технологија хране за животиње” (FoodTech2014) и укажете на значај сарадње између науке и привреде.

РЕГИСТРАЦИЈА